Pregatire colonoscopie dupa ora 14.00

Pregatire in vederea efectuarii colonoscopiei dupa ora 14.00

Fortrans+Dulcolax(valabila si pt AG)

In ziua dinaintea explorarii se serveste micul dejun obisnuit, un pranz usor inaintea orei 13 si, ultima masasa fie inainte de ora 17.00, cu respectarea restrictiilor alimentare mentionate mai jos. Dupa aceasta nu este permisa decat ingestia de lichide limpezi(apa, ceai, sucuri naturale strecurate).

Cu 5 zile inaintea explorarii se recomanda sa nu se consume vegetale(legume crude sau preparate- varza, fasole pastati, spanac, zarzavatul din ciorbe, salate de cruditati- rosii, castraveti, salata verde, varza), fructe(struguri, mere, pere, piersici, caise, pepene, citrice- portocale, grapefruit), seminte si cereale, preparate de fier.

In ziua dinaintea explorarii, incepand cu ora 18, trebuie sa beti in decurs de 2 ore 2 litri Fortrans( fiecare plic de Fortrans se dizolva intr-un litru de apa), intr-un ritm cat mai constant.

La ora 20.00 luati 2 cp Dulcolax, amandoua odata, si se mai beau lichide in functie de toleranta personala(1- 2l) in cursul serii.

In ziua explorarii, intre orele 6-7 dimineata, trebuie sa beti al treilea plic de Fortrans in 1l de apa.In continuare NU mancati si nu mai consumati lichide pana la examinare,.

In final obiectivul este eliminarea unui scaun apos, limpede. In cazuri rare, daca scaunul nu este apos sau daca nu poate consuma toata cantitatea de lichid este bine de contactat medicul inainte ca pacientul sa vina la explorare, pentru ca exista posibilitatea de completare a pregatirii pentru ca scaunul sa devina complet lichid; daca gustul solutiei este greu tolerabil se poate adauga zeama de lamiae, zahar, suc grapefruit sau portocala fara pulpa.

ATENTIE!

In timpul pregatirii pentru explorare este posibil sa apara crampe abdominale, stari de slabiciune pana la lipotimie(lesin).

1.Consumati suficiente lichide limpezi pentru a evita deshidratarea ;

2.Consumati lichide dulci, limpezi, pentru a evita hipoglicemia .

IMPORTANT!

In dimineata explorarii pacientul nu are voie sa manance;

Pacientul poate sa consume doar lichide clare nu mai tarziu de ora 10.00.

Pacientul trebuie sa cunoasca urmatoarele :

Obligativitatea informarii medicului care va efectua procedura de explorare despre tratamentul medicamentos curent;

Medicatia curenta se poate administra inclusiv in ziua explorarii;

Nu este permisa conducerea masinii dupa efectuarea explorarii cu sedare .

Pentru farmacie:

Fortrans 3 plicuri

           Dulcolax 2 tablete.

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord