Noutati

 muntenia0

Dragi pacienți și viitori pacienți,

Cu bucurie vă anunțăm că Muntenia Hospital din Pitești a fost preluat de Nord - Grupul Medical Provita, devenind Nord Muntenia Hospital.

Angajamentul nostru față de sănătatea și bunăstarea comunității rămâne neschimbat. Echipa medicală experimentată va menține standardele înalte de calitate, oferind servicii medicale personalizate, cu pacientul pe primul loc.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată pâna acum și suntem nerăbdători să continuăm călătoria Muntenia către servicii medicale la nivel European de top.

Sănătatea voastră este prioritatea noastră!

Cu stimă,
Echipa Nord Muntenia Hospital - Nord - Grupul Medical Provita

Asociația Internațională pentru Studiul Durerii (IASP) definește durerea ca fiind " o experiență senzorială și emoțională dezagreabilă, asociată cu leziuni tisulare reale sau potențiale".
Managenentul durerii în spitalul nostru utilizează o abordare individualizată, focalizată pe recuperarea precoce prin mobilizarea activă a pacientului, amelioarea suferinței cauzate și îmbunătățirea stilului de viață ca metodă principală de prevenție.
Durerea este o senzație fizică, foarte personală, fiind resimțită într-un mod specific la nivelul fiecărui pacient și de cele mai multe ori afectează negativ calitatea vieții. Muntenia Hospital vă încurajază să accesați cu încredere specialiștii noștrii, pentru abordarea activă și rapidă a modalităților de combatere a durerii.
Durerea acută și cronică- reprezintă motivul cel mai des indicat pentru solicitarea unui consult de specialitate, pentru că determină un impact major asupra calității vieții.
Durerea nociceptivă este cauzată de stimularea receptorilor durerii din piele și organe interne, ca urmare a producerii unei leziuni. Durerea numită somatică se datorează unor leziuni sau modificări ale articulațiilor, oaselor, mușchilor, pielii sau țesuturilor conjuctive și se poate localizeaza cu ușurință. Durerea viscerală se datorează suferințelor provocate la nivelul organelor interne, fiind difuză și mai dificil de localizat. Durerea neuropată apare ca urmare a unor traumatisme la nivelul nervilor periferici, ai măduvei spinarii sau a unor zone cerebrale. Acest tip de durere se poate croniciza și poate persista o perioadă îndelungată după vindecarea leziunii traumatice.
Factori favorizanți cei mai întâlniți pentru durerea cronică sunt determinați de lipsa exercițiului fizic și postura incorectă în timpul lucrului, însotită adesea de dieta inadecvată, apoi fumatul și consumul cronic de alcool. Specialiștii noștrii recomandă cu caldură adoptarea unui mod de viață sanătos, care conștientizează efectele pe care le au factorii favorizanți ai durerilor. Dieta echilibrată, miscarea zilnică, pauze de lucru însotite de scurte exerciții fizice, reducerea consumului de alcool, evitarea fumatului, reduc stresul asupra organismului nostru și contribuie semnificativ la lupta împotriva durerii cronice.
La Muntenia Hospital dispunem de tehnici inovative pentru a investiga cauza durerii cornice, a trata și preveni recidiva durerii: o puternică platformă de imagistică de înaltă performanță și o echipă dedicată de medici de diverse specialități precum ATI, dermatologie, neurologie, neurochirurgie, medicină internă, ortopedie-traumatologie, radiologie, kinetoterapeuti, și în unele cazuri psihologi.
Cele mai multe intervenții chirurgicale efectuate la noi sunt realizate cu tehnici minim invazive, care reduc intensitatea durerilor post-intervenție și asigură recuperarea rapidă a pacientului.
Pentru tratamentul durerii, Kinetoterapia la Muntenia Hospital concentrează o serie de metode de tratament, focalizate pentru atingerea unor obiective specifice fiecărui pacient. Pentru a stabili cât mai exact intensitatea durerii, folosim scara vizuală analogică (VAS, cu 10 trepte) după care monitorizăm progresul diverselor metode de terapie.

  • terapia trigger points
  • manipulări fasciale (Fasciq)
  • tehnici de drenaj limfatic manual
  • manipulări ortopedice manuale
  • bandajare neuromusculară ( medical taping)
  • masaj terapeutic.

Încurajăm pacienții să acceseze pachetele noastre de servicii de kinotetrapie, special concepute pentru o cură de tratament adecvată fiecarui tip de durere cronică, acută, somatică sau neuropată.

 muntenia0

Ne confruntam de la inceputul anului 2020 cu un nou virus SARS (SARS-COV-2), cunoscut si sub numele de Covid-19 sau coronavirus. Nu stiam in urma cu un an ce impact va avea acest virus asupra sistemelor noastre de sanatate si a societatilor noastre. Virusul s-a raspandit rapid si s-a transformat intr-o pandemie.

Initial, accentul a fost pus pe tratamentul pacientilor spitalizati, acuti si in stare grava dar acum trebuie sa ne ocupam si de consecinte. Descoperim ca pacientii care si-au revenit cu succes din boala sufera de efecte ale acesteia pe termen scurt si lung. Tratamentul acestor efecte necesita mult efort si o crestere a nevoilor de reabilitare. Fizioterapeutii sunt esentiali in furnizarea acestor servicii de reabilitare.

Care sunt cele mai frecvente efecte asupra pacientilor care si-au revenit din boala cauzata de Covid-19

Studiile au demonstrat scaderea calitatii vietii, efectele continue fiind: oboseala, dispenee, dureri musculare, dureri articulare, scaderea capacitatii de efort.

Kinetoterapeutul este o cheita importanta in reabilitarea pacientilor Covid-19 care au limitari in functionarea fizica zilnica, acesta interesandu-se de istoricul pacientului si continuand apoi cu o evaluare obiectiva care sa permita stabilirea unui program individualizat de tratament.

In primele sase saptamani dupa boala, pacientii vor avea nevoie sa cresca treptat activitatile din viata de zi cu zi si vor avea un program de exercitii fizice functionale pentru a le efectua acasa.

In unele cazuri, pacientul care a fost internat in spital va fi contactat la aproximativ 2 saptamani dupa externare sau dupa ce simptomele au disparut si va fi indrumat, dupa o evaluare atenta sa continue programul de reabilitare in cadrul unui cabinet de kinetoterapie.

Pacientii care nu au fost spitalizati, sunt indrumati sa efectueze cat se poate de repede o vizita in cadrul unui cabinet de kinetoterapie.

Pacienti post-covid-19 cu indicatie pentru fizioterapie

Acei pacienti care au primit indicatii pentru fizioterapie, au o capacitate functionala redusa si/sau niveluri reduse de activitate fizica. Pentru a-si creste treptat activitatea zilnica si functionarea fizica, cat si pentru reluarea mai rapida a vietii sociale, kinetoterapeutul va oferi pacientului indrumari si instructiuni pentru exercitii specifice si va monitoriza progresul realizat.

Pacientii vor fi in stransa colaborare si cu medicii pneumologi si cardiologi si vor fi supusi unor evaluari suplimentare a functiilor pulmonare si cardiace realizandu-se diferite teste. Rezultatele testelor vor determina functionarea fizica curenta.

Informatiile vor ajuta kinetoterapeutul sa prescrie exercitii specifice, si sa ghideze pacientii pe baza nevoilor si obiectivelor lor. Obiectivele tratamentului pot viza imbunatatirea in continuare a activitatilor vietii de zi cu zi, cresterea nivelului de activitate fizica, a fortei musculare si a tolerantei la efort.

Daca ati avut virusul Covid 19, ati iesit din carantina si numai prezentati simptome de raspandire a virusului, este recomandat sa apelati pentru evaluarea fizica la un kinetoterapeut.

articolmunenia

Chirurgia laparoscopica este indicată în tratarea multor probleme de sănătate atât în cazul adulților, cât și al copiilor. In intervenția tradițională deschisa (”open”) se folosește o incizie abdominală unică, mare, pentru a pătrunde în abdomen, spre deosebire de chirurgia laparoscopica, ce se realizeaza prin 3-4 incizii mici, sub 1 cm.

Chirurgia laparoscopica ginecologica este o metodă minim-invazivă de explorare și operare pe cale abdominală a problemelor ginecologice. Este minim-invaziva deoarece provoaca un traumatism redus asupra organismului, mai puțin sânge pierdut, cicatrici mai mici și o nevoie redusă de a lua calmante pentru durere.

Chirurgia laparoscopica ginecologica are numeroase avantaje față de intervențiile clasice. Printre beneficii, se numără: 

  • absența cicatricilor mari, inciziile mai mici, estetice
  • traumă minimă asupra peretelui abdominal
  • durere mai mica
  • recuperare mai rapidă
  • spitalizare cu durată mai scurtă
  • riscul redus de complicații postoperatorii

Laparoscopia Diagnostică: este folosită în special pentru diagnosticarea cauzelor infertilității (determinarea permeabilității tubare), aderențe, dar și pentru diagnosticul unor afecțiuni precum durerea pelvină acută sau cronică, torsiunea de trompa uterină sau chist ovarian, stadializare cancere genitale.
 
Laparoscopia Terapeutică: este aplicabilă pentru chisturi ovariene, sarcină extrauterină, sterilitate, fibroame uterine, endometrioză, ș.a.

--- Dr. TRAIAN IRIMIA, Medic specialist Obstretica-Ginecologie, MUNTENIA HOSPITAL

Dr. TRAIAN IRIMIA medic specialist obstetrica ginecologie

Histeroscopia este o metoda atat de diagnostic, cat si de tratament, minim invaziva, ce consta in vizualizarea cavitatii uterine cu ajutorul unui dispozitiv numit histeroscop, accesul in cavitatea uterina facandu-se pe la nivelul colului uterin. Pentru distensia peretilor uterini se foloseste solutie salina (NaCl – ser fiziologic)

Aceasta se realizeaza in faza foliculara a ciclului menstrual (imediat dupa ce sangerarea menstruala a luat sfarsit) cand este vorba de o histeroscopie diagnostica sau operatorie (pentru cura chirurgicala a unui polip, fibrom, sinechie sau sept uterin) și/sau in faza secretorie daca se doreste biopsierea endometrului. Nu se efectueaza in timpul sarcinii sau in prezenta unei infectii genitale.

Aceasta procedura se efectueaza in scop diagnostic, pentru a investiga:

  • infertilitatea sau subfertilitatea
  • malformatii uterine sau cand se presupune o malformatie uterina
  • in cazul in care ecografic se descopera anumite anomalii ale uterului sau colului care pot fi tratate sau diagnosticate cu certitudine histeroscopic cum ar fi: polipi endometriali, fibroame
  • sangerari, un endometru mai gros, hiperplazie de endometru
  • o sinechie uterina, tesut cicatricial-adica peretii uterului sa fie lipiti in urma unui chiuretaj uterin
  • o sangerare disfunctionala la care se poate banui ca biopsia de endometru ghidata histeroscopic ar putea sa ne aduca informatii suplimentare
  • orificiile tubare

In timpul efectuarii histeroscopiei diagnostice se pot realiza mici interventii - extirparea unui polip, desfacerea unei sinechii sau biopsierea endometrului.

DR. TRAIAN IRIMIA, medic specialist obstetrica-ginecologie

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord