Noutati

articolmunenia

Chirurgia laparoscopica este indicată în tratarea multor probleme de sănătate atât în cazul adulților, cât și al copiilor. In intervenția tradițională deschisa (”open”) se folosește o incizie abdominală unică, mare, pentru a pătrunde în abdomen, spre deosebire de chirurgia laparoscopica, ce se realizeaza prin 3-4 incizii mici, sub 1 cm.

Chirurgia laparoscopica ginecologica este o metodă minim-invazivă de explorare și operare pe cale abdominală a problemelor ginecologice. Este minim-invaziva deoarece provoaca un traumatism redus asupra organismului, mai puțin sânge pierdut, cicatrici mai mici și o nevoie redusă de a lua calmante pentru durere.

Chirurgia laparoscopica ginecologica are numeroase avantaje față de intervențiile clasice. Printre beneficii, se numără: 

 • absența cicatricilor mari, inciziile mai mici, estetice
 • traumă minimă asupra peretelui abdominal
 • durere mai mica
 • recuperare mai rapidă
 • spitalizare cu durată mai scurtă
 • riscul redus de complicații postoperatorii

Laparoscopia Diagnostică: este folosită în special pentru diagnosticarea cauzelor infertilității (determinarea permeabilității tubare), aderențe, dar și pentru diagnosticul unor afecțiuni precum durerea pelvină acută sau cronică, torsiunea de trompa uterină sau chist ovarian, stadializare cancere genitale.
 
Laparoscopia Terapeutică: este aplicabilă pentru chisturi ovariene, sarcină extrauterină, sterilitate, fibroame uterine, endometrioză, ș.a.

--- Dr. TRAIAN IRIMIA, Medic specialist Obstretica-Ginecologie, MUNTENIA HOSPITAL

Dr. TRAIAN IRIMIA medic specialist obstetrica ginecologie

Histeroscopia este o metoda atat de diagnostic, cat si de tratament, minim invaziva, ce consta in vizualizarea cavitatii uterine cu ajutorul unui dispozitiv numit histeroscop, accesul in cavitatea uterina facandu-se pe la nivelul colului uterin. Pentru distensia peretilor uterini se foloseste solutie salina (NaCl – ser fiziologic)

Aceasta se realizeaza in faza foliculara a ciclului menstrual (imediat dupa ce sangerarea menstruala a luat sfarsit) cand este vorba de o histeroscopie diagnostica sau operatorie (pentru cura chirurgicala a unui polip, fibrom, sinechie sau sept uterin) și/sau in faza secretorie daca se doreste biopsierea endometrului. Nu se efectueaza in timpul sarcinii sau in prezenta unei infectii genitale.

Aceasta procedura se efectueaza in scop diagnostic, pentru a investiga:

 • infertilitatea sau subfertilitatea
 • malformatii uterine sau cand se presupune o malformatie uterina
 • in cazul in care ecografic se descopera anumite anomalii ale uterului sau colului care pot fi tratate sau diagnosticate cu certitudine histeroscopic cum ar fi: polipi endometriali, fibroame
 • sangerari, un endometru mai gros, hiperplazie de endometru
 • o sinechie uterina, tesut cicatricial-adica peretii uterului sa fie lipiti in urma unui chiuretaj uterin
 • o sangerare disfunctionala la care se poate banui ca biopsia de endometru ghidata histeroscopic ar putea sa ne aduca informatii suplimentare
 • orificiile tubare

In timpul efectuarii histeroscopiei diagnostice se pot realiza mici interventii - extirparea unui polip, desfacerea unei sinechii sau biopsierea endometrului.

DR. TRAIAN IRIMIA, medic specialist obstetrica-ginecologie

Cancerul colorectal este o afectiune in care celulele maligne (canceroase) se formeaza in colon sau rect. Astfel, se mai numeste si cancer de colon, respectiv cancer rectal.

Cele mai multe tipuri de cancer colorectal incep cu o excrescenta aparuta in mucoasa colonului sau rectului, numitapolip. Unele tipuri de polipi pot evolua in cancer pe parcursulmai multor ani, insa nu toate tipurile de polipi se transforma in cancer.

Sansele de a dezvolta cancer colorectal cresc semnificativ dupa implinirea varstei de 50 de ani

 • Istoric personal de polipi colorectali sau cancer colorectal – daca ai avut sau ai polipi adenomatosi (adenoame) ai un risc crescut de a dezvolta cancer colorectal. Daca ai avut in trecut cancer colorectal si acesta a fost complet eliminat, ai sanse mai mari de a dezvolta un nou cancer in alte zone ale colonului si rectului
 • Antecedente familiale de cancer colorectal sau polipi adenomatosi. Daca ai rude cu polipi adenomatosi sau cancer colorectal discuta cu medicul deoarece este posibil sa fie nevoie sa incepi screeningul inainte de varsta de 50 de ani.
 • Boala inflamatorie intestinala, cum ar fi colita ulcero-hemoragica sau boala Crohn - boala inflamatorie intestinala este diferita de sindromul de colon iritabil, care nu creste riscul pentru cancerul colorectal

Simptome:

 • Tulburari de tranzit, cum ar fi diaree, constipatie
 • Sange in scaun si sangerare rectala
 • Senzatie de balonare
 • Crampe sau dureri abdominale
 • Senzatie de oboseala ca urmare a anemiei
 • Scadere semnificativa in greutate, neintentionata

Colonoscopia. Aceasta investigatie este considerata standardul de aur in depistarea cancerului colorectal si presupune examinarea intregului colon si a rectului cu un colonoscop. Daca in timpul investigatiei este depistata o leziune suspecta, o mica portiune din aceasta este prelevata pentru biopsie.

Cancerul colorectal are un prognostic mai bun daca este diagnosticat precoce. Screeningul reprezinta cea mai buna preventie, iar colonoscopia dupa varsta de 50 de ani ar trebui sa fie obligatorie.

Societatea Americana de Gastroenterologie recomanda colonoscopia ca metoda preferentiala de screening si preventie a cancerului colorectal. Screeningul trebuie initiat, atat la barbati, cat si la femei, incepand cu varsta de 50 ani si trebuie continuat pana la 70-80 ani. 

 

 

Operare RMN fb

Medicina moderna infrunta provocari complexe, ce impun o abordare orientata din ce in ce mai accentuat spre nevoile individuale ale pacientului. Prin urmare, tehnologia medicala a evoluat tinand cont nu doar de nevoile clinice, ci si de cele necesare acordarii unei asistente optime din punct de vedere financiar si operational. Iata de ce, la MUNTENIA HOSPITAL, investim permanent in cele mai performante echipamente medicale, onorand astfel increderea acordata noua de pacienti si sustinandu-ne pozitia de lider medical in regiune.

De la diagnosticare la tratament, imagistica medicala este una din cele mai puternice arme de lupta, in special impotriva cancerului. In contextul strategiei noastre de dezvoltare continua, doua dotari de exceptie vin sa completeze Centrul de Imagistica Medicala: un nou Computer Tomograf Optima CT520 si un nou echipament de rezonanta magnetica, RMN SIGNA Explorer.

Computerul Tomograf CT Optima CT520 ofera specialistului posibilitatea de a examina cu acuratete anatomia si leziunile pacientului, pastrand in acelasi timp o doza minima de radiatii. Spre exemplu, imaginile de inalta rezolutie, fluxul de lucru liniarizat, viteza crescuta de achizitie si nivelul minim de iradiere permit atat detectarea si urmarirea evolutiei leziunilor mici, cat si evaluarea detaliata a intinderii unei tumori extinse.

RMN Signa fb

Echipamentul de rezonanta magnetica RMN SIGNA Explorer ofera medicului o calitate exceptionala a imaginii medicale, obtinuta in conditii de maxim confort pentru pacient. Echipamentul combina progresele obtinute in proiectare, tehnologie si aplicatii, pornind de la nivelele reduse de zgomot si continuand cu ajustarea parametrilor de lucru, prin care urmarim facilitarea unei experiente optime pentru pacient, fara a sacrifica din performanta medicala. SIGNA Explorer se dovedeste indispensabil in practic aproape orice domeniu al imagisticii medicale, pornind de la neuroimagistica si continuand cu imagistica urologica, spinala, mamara si musculo-scheletala.

Dr. Eugenia Dinca, Medic primar radiologie si imagistică medicala, Director Medical MUNTENIA HOSPITAL: „Sistemul de tomografie computerizata Optima CT520, recent achizitionat de MUNTENIA HOSPITAL, dispune de cea mai noua tehnologie Smart Dose, 3D mA modulation, organ dose modulation. Oferim acum pacientilor investigatii rapide si precise, de inalta calitate, cu o doza de radiatii redusa cu pana la 40% comparativ cu tehnologia clasica existenta pe piata.”

poza 2

" Am fost foarte multumiti, eu si sotul meu, ca ne-am putut opera in privat la noi, la Muntenia, in loc sa batem drumul la Bucuresti. Ne-am simtit bine dupa interventii, a doua zi eram deja acasa. " (Teodora Săraru, pacienta MUNTENIA HOSPITAL)

Infiintat in 2011, MUNTENIA HOSPITAL se mandreste azi cu faptul ca este singur ul spital din regiunea Arges care poate oferi servicii medicale accesibile, complete si integrate, la acelasi nivel cu oricare din marile clinici din Bucuresti.

Scopul unitatii noastre medicale a fost in ultimii ani , si va fi in continuare, sa aducem Bucurestiul la Pitesti ! Mai precis sa oferim pacientilor din regiune posibilitatea de a se trata la fel de sigur si performant aproape de casa, fara a se mai deplasa in capitala scumpa, aglomerata si incomoda, asa cum au fost nevoiti sa o faca in ultimii 20 de ani. ” ne spune Dan Constantinescu, Director ul General Muntenia Hospital.


Succesul este rodul unei strategii
pe termen lung, al carei prim obiectiv a fost dotarea clinicii cu cele mai moderne si performante echipamente. Astazi, spitalul dispune de de laborator de analize medicale propriu, acreditat RENAR, platou de radiologie si imagistica de inalta performanta (Computer Tomograf, RMN 1,5 Tesla, radiologie conventionala cu echipament digital, ecografie, DEXA, mamograf digital), bloc operator de inalta siguranta medicala cu 2 sali mari de interventie, echipate complet si 2 sali pentru mici interventii chirurgicale, precum si aparatura chirurgicala de ultima generatie (Litotritor extracorporeal Modulith SLK, Laser pentru dezintegrarea calculilor). La aceste dotari se adauga, conditiile de cazare ce asigura un inalt nivel de confort.

Conditiile deosebite de efectuare a actului medical astfel asigurate au facilitat atingerea urmatorului obiectiv strategic, si anume atragerea unor medici de renume din clinicile bucurestene. In prezent, MUNTENIA HOSPITAL dispune de o echipa medicala completa care functioneaza integrat, intr-o abordare multidisciplinara si colaborativa. Cu alte cuvinte, actul medical este orientat asupra cazului si nu asupra bolii, importanta fiind manifestarea pacientului si nu doar rezultatul analiz elor medicale . Dotarea de exceptie a spitalului a permis specialistilor sa ofere pacientilor cele mai sigure, rapide si complete investigatii si tratamente , in sistem ambulatoriu, spitalizare de zi si spitalizare continua, multe din acestea fiind in premiera si unice in regiune.  Astfel, medici renumiti din capitala au realizat la MUNTENIA HOSPITAL in Pitesti interventii chirurgicale complexe, cu tehnici si proceduri noi, chiar si in premiera.

Ne mandrim cu faptul ca medici colaboratori cu renume in intreaga tara, consulta si efectueaza tratamente si interventii la Pitesti la MUNTENIA HOSPITAL:

Dr. Bahna Dragoș, medic specialist ortopedie-traumatologie

Dr. Cristescu Alexandru, medic specialist neurochirurgie

Dr. Cucu Mihai, medic specialist chirurgie vasculara

Dr. Culman Sebastian, medic specialist ortopedie-traumatologie 

Dr. Florea (fostă Stângă) Silvia Mihaela, medic specialist chirurgie generala

Dr. Gâtiță Codruț, medic specialist ATI

Dr. Ionescu Bogdan, medic primar ortopedie-traumatologie

Dr. Pandia Emil, medic specialist cardiologie

Dr. Shamim Umar, medic specialist gastroenterologie

Dr. Tulpaz Diana, medic primar obstetrica-ginecologie

Dr. Ursache Andrei, medic primar ortopedie-traumatologie

Dr. Velicu Doru, medic specialist chirurgie vasculara

Dr. Vîlcioiu Daniel, medic specialist ortopedie-traumatologie

Dr. Voinescu Valentin, medic primar urologie

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord