Pregatire colonoscopie pana in ora 14.00

Pregatire in vederea efectuarii colonoscopiei cu AG

Citra Fleet

In ziua dinaintea explorarii se poate manca usor, numai pana la ora 15, tinand cont de recomandarile de mai jos. Dupa aceasta ora nu este permisa decat ingestia de lichide limpezi, ceai indulcit, apa minerala , cafea slaba.

Cu 3 zile inaintea explorarii nu este recomandat sa se consume: cruditati, vegetale verzi, fructe(in special struguri, kiwi, smochine), legume, rosii, carbune medicinal, uleiuri laxative, preparate cu fier. Se pot consuma paste fainoase, supe clare, lactate, branzeturi, oua fierte, carne, peste, paine fara seminte, sucuri fara pulpa , ceaiuri, apa plata, cafea slaba .

Cu o zi inaintea explorarii, la ora 18 se consuma un 1 pahar de amestec:1 plic de CitraFleet dizolvat intr-un pahar de apa+ 3 tb de Dulcolax; si la ora 21.30 inca 1 pahar de amestec: 1 plic de CitraFleet dizolvat intr-un pahar de apa+ 3 tb de Dulcolax. La 20 de minute, dupa fiecare pahar cu amestec, consumati cel putin un litru de lichide limpezi(apa, ceai, suc limpede, bere, apa minerala etc).

A doua zi dimineata la 6.30 se mai consuma un pahar de amestec: 1 pliculet CitraFleet dizolvat într-un pahar cu apa urmat apoi de ingestia de lichide limpezi(1 litru).

In final, obiectivul este eliminarea unui scaun apos aproape limpede.

In cazuri rare, daca scaunul nu este apos, explorarea este dificil de efectuat si este bine de stiut ca pacientul poate sa mai bea un plic de substanta pana cand scaunul devine complet lichid /SAU sa se prezinte la medicul curant in vederea unui CONSULT!

ATENTIE!

In timpul pregatirii pentru explorare este posibil sa apara crampe abdominale, stari de slabiciune pana la lipotimie(lesin).

1.Consumati suficiente lichide limpezi pentru a evita deshidratarea ;

2.Consumati lichide dulci, limpezi, pentru a evita hipoglicemia .

IMPORTANT!

In dimineata explorarii pacientul nu are voie sa manance;

Pacientul poate sa consume doar lichide clare nu mai tarziu de ora 10.00.

Pacientul trebuie sa cunoasca urmatoarele :

Obligativitatea informarii medicului care va efectua procedura de explorare despre tratamentul medicamentos curent;

Medicatia curenta se poate administra inclusiv in ziua explorarii;

Nu este permisa conducerea masinii dupa efectuarea explorarii cu sedare .

Pentru farmacie:

CitraFleet 3 plicuri

           Dulcolax 6 tablete.

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord