Gastroenterologie

Gastroenterologia este specialitatea care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunilor tubului digestiv (ficat, pancreas, colecist, esofag, stomac, intestin subtire si colon).

Cele mai frecvente afectiuni intalnite in cabinetul de gastroenterologie sunt: hepatitele cronice si steatoza hepatica (incarcarea cu grasimi a ficatului), litiaza biliara, boala de reflux gastro-esofagian, gastrita, ulcerul gastric si duodenal, sindromul de intestin iritabil, constipatia cronica, rectoragiile (pierderea de sange rosu la scaun) etc.

Preventie

Medicina moderna are ca scop prevenirea bolilor, in primul rand, si, in al doilea rand, tratarea lor. Cea mai importanta problema de profilaxie cu care se ocupa aceasta specialitate este cea a preventiei cancerului de colon - prin efectuarea colonoscopiei la persoane cu varste de peste 50 ani, pentru detectarea polipilor colonici, biopsierea si, ulterior, scoaterea lor.

De asemenea, efectuarea periodica a unui set de analize uzuale (hemoleucograma, glicemia, transaminazele, bilirubina, profilul lipidic, alaturi de ecografia abdominala) poate diagnostica din timp osteatoza hepatica.

Echipa medicala

  • Dr. Petria Alina - Medic primar gastroenterologie, competenta echografie generala, endoscopie digestiva, colonoscopie
  • Dr. Shamim Umar - Medic specialist gastroenterlogie, competenta endoscopie digestiva, colonoscopie, polipectomie
  • Dr. Anghel Tiberiu - Medic specialist gastroenterlogie, competenta endoscopie digestiva, colonoscopie, polipectomie

Serviciile medicale in specialitatea gastroenterologie disponibile la Muntenia Hospital

  • consultatii medicale de specialitate
  • endoscopii digestive superioare si inferioare (rectosigmoidoscopii si colonoscopii totale) - daca este nevoie prelevarea de biopsii; endocopiile si colonoscopiile se pot acorda si in contract cu casa de asigurari de sanatate
  • ecografii abdominale

gastro-muntenia

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord