Psihologie

Cabinetul de psihologie din cadrul Muntenia Hospital se ocupa de consilierea psihologica a persoanelor care simt nevoia de a depasi o anumita problema existentiala intr-un mod adaptat sau care doresc accesul la o evolutie inalt constienta si responsabila prin rezolvarea problemelor de viata, accesandu-si atitudini de suport, toleranta si empatie, iubire neconditionata, aspirand la cresterea si evolutia spirituala, acum si aici, in contextul evenimentelor cotidiene.

Serviciile psihologice oferite

  • psihoterapie experientiala si a unificarii centrata pe adult – copil – cuplu – familie
  • consiliere psihologica – evaluarea si consilierea experientiala a copilului, cuplului si familiei
  • psihologie clinica - psihologie generala si psihodiagnostic
  • psihodiagnostic si evaluare clinica
  • evaluare psihologica medicina muncii

Dinamica consilierii psihologice in metoda terapeutica de tip experiential, este creata de specificul metodei si paradigmei holistice a psihoterapiei experientiale a unificarii, care permite si faciliteaza adaptari creative insa clar realiste, la nevoile si problematica existentiala a beneficiarului.

Metodele terapeutice vizeaza constientizarea si activarea resurselor adaptative creatoare, "aici si acum", maturizarea afectiva, morala si spirituala, cresterea eficientei si a bunastarii personale, a integrarii si echilibrarii raporturilor cu sine si cu altii.

Terapia psihologica in maniera experientiala dezvolta, reunifica si recanalizeaza capacitatile individuale de a face fata la stres si schimbare, trezind potentialul de autovindecare si autoreechilibrare prin extensia constientizarii si reconectarea cu sine.

La psihoterapie apeleaza de regula persoane, cupluri sau familii din dorinta de a primi sprijin in situatii de criza existentiala, fiind preocupati de ceva ce se intampla in relatiile cu cei din jur, din cuplu, ori in relatia parinti - copii.

Abordarea terapeutica poate avea loc sub diverse forme:

  • terapie individuala - abordeaza cu succes diverse somatizari in randul copiilor (tulburari emotionale, sentimente de insingurare, somatizari legate de anxietate, enurezis)
  • consilierea psihologica in vederea cresterii si abilitarii personale, din dorinta de a rezolva o dificultate emotionala intr-un mod adaptat, cum ar fi: probleme de comunicare cu cei din jur, temeri generalizate si nejustificate, travalii de doliu sau travalii de pierdere ( un loc de munca sau separarea de partener)
  • terapie de cuplu intervine pe momente de disfunctionalitate, legate de nemultumire maritala, disfunctii sexuale, nemultumiri legate de abordarea sex-rolului si identitatii de gen a celor doi parteneri etc.

Echipa medicala

  • Dragan Codruta - Psiholog principal, absolvent al cursurilor de formare din cadrul societatii de Psihoterapie Experientiala SPER
  • Gheorghe Cristina - Psiholog
Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord