Managementul organizatiei este constient ca oferirea de servicii de calitate pacientilor sunt esentiale pentru sanatatea acestora si de aceea si-a indreptat toate eforturile in indeplinirea acestui obiectiv: efectuarea de analize medicale caracterizare prin precizie si acuratete.
Laboratorul de analize medicale este dotat cu echipamente produse de lideri mondiali recunoscuti in domeniul producerii de aparatura de diagnostic, echipamente validate pentru efectuarea analizelor medicale:
- Sysmex XN 550, analizor automat de hematologie, producator Sysmex/Japonia, echipament ce reprezinta expresia tehnologiei de varf japoneze. Echipamentul este 5 diff, diferentierea elementelor sanguine fiind de mare precizie, realizata prin doua metode performante de detectie: flow - citometria cu laser cu semiconductori si fluorescenta.
- Coasys CA 600, analizor automat coagulare, producator Roche Diagnostic/ Elvetia – echipament complet automat.
- Cobas INTEGRA 400, analizor automat biochimie, producator Roche Diagnostic/ Elvetia considerat analizorul ideal pentru biochimie, caracterizat prin predictibilitate, sistem de reactivi complet inchis, utilizarea codurilor de bara; echipamentul concentreaza toate tipurile de teste biochimice intr-un singur sistem : enzime, substrate, electroliti.
- Minicap, analizor automat pentru electroforeza, producator Sebia/ Franta, utilizeaza cea mai noua metoda de efectuare a electroforezei, respectiv prin capilaritate, metoda net superioara celor obisnuite (migrare electroforetica in gel de agaroza) din urmatoarele considerente: sistem de analiza complet automat( este eliminata incertitudinea legata de pipetarea probelor), are o sensibilitate si specificitate superioara, elimina posibilele interferențe.
- Cobas u 411, analizor semiautomat stripuri urinare, producator Roche Diagnostic/ Elvetia, realizeaza o procesare rapida a stripurilor in timp ce calitatea bandeletelor furnizeaza rezultate precise si sigure.
- Cobas e 411, analizor automat imunologie, producator Roche Diagnostic/ Elvetia, functioneaza pe principiul electrochemiluminiscentei: se carecterizeaza printr-o sensibilitate foarte ridicata.
La nivelul laboratorului este implementat sistemul informatic integrat Charisma Medical Software, furnizat de TOTAL SOFT lider pe piata in ceea ce priveste sistemele informatice; existenta sistemului informatic permite conectarea echipamentelor, cu transmitere bidirectionala a informatiilor, interventia umana in inregistrarea probelor pe analizoare si in transmiterea rezultatelor fiind minima.
In procent de peste 80 % din analizele de laborator se realizeaza in sistem automat, indepartand in acest fel incertitudinea legata de aparitia erorii umane. Exista insa analize in care factorul uman este cel care face diferenta (citologia, microbiologia, parazitologia).
Laboratorul de analize medicale este acreditat RENAR, in conformitate cu standardul SR EN ISO 15189: 2007, obtinerea acreditarii reprezentantd o recunoastere oficiala a competentei de a efectua analize medicale.
Avand ca obiectiv principal cresterea calitatii serviciilor, laboratorul are colaborare cu mai multe centre medicale din Bucuresti, punand mare pret pe a doua parere, cand credem ca aceasta este in beneficiul pacientului.
Pentru noi nu este cel mai important sa fim recunoscuti oficial, dar este foarte important sa implementam un “cult al calitatii'', in care in relatia profesionisti laborator, medici si pacient sa existe un feedback continuu, sursa de imbunatatire permanenta a calitatii.
Stim ca asteptarile pacientilor sunt din ce in ce mai mari, suntem constienti ca numai oferind servicii de calitate putem rezista pe piata serviciilor medicale, si de aceea eforturile tuturor sunt indreptate in aceasta directie.
Personalul laboratorului formeaza o echipa de profesionisti, persoane foarte bine calificate, specialisti in domeniu, cu competenta demonstrata de a efectua si valida analizele medicale.
Avand tot timpul in vedere siguranta si calitatea serviciilor, Laboratorul de analize medicale acorda o importanta deosebita pregatirii permanente a personalului. In acest sens, la nivelul unitatii este aprobat un program de instruire, divizat in instruire externa si interna.
Programul de instruire vizeaza aspecte cu privire la asigurarea calitatii rezultatelor, noutati in domeniul metodelor de laborator clinic, prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale, sanatate si securitate in munca etc.
Serviciile furnizate de acest departament pot fi oferite atat in sistem de decontare cu CAS cat si contra cost.
Instructiuni pentru pacienti, privind modul in care trebuie sa se pregateasca pentru recoltarea probei primare, puteti gasi aici.