Cancerul de san se trateaza! La Muntenia Hospital

sdasdDesi suna inspaimantator, CANCERUL DE SAN poate fi invins. La MUNTENIA HOSPITAL pacientele de orice varsta beneficiaza de cel mai modern si complet Centru de Chirurgie Oncologica a Sanului din regiunea Arges și imprejurimi, avand o echipa de chirurgie de exceptie ce dispun de intreaga tehnologie necesara preventiei si tratarii cancerului de san.

Din echipa face parte și doctorul Azamfire Bogdan, Medic primar chirurgie generala, Specialist in chirurgia oncologica a sanului, avand o experienta de peste 3,000 interventii chirurgicale de san. Este unul dintre expertii in practicarea tehnicii detectarii ganglionului santinela, urmand cursuri de perfectionare si stagii de supraspecializare in cadrul Departamentului de Senologie al Institutului de Oncologie European din Milano.

Preventia cancerului de san

Cu cat diagnosticul este pus mai devreme, cu atat rezultatele sunt mai bune, putand atinge ambele deziderate: siguranta oncologica si aspectul estetic. Pentru aceasta este esentiala o consultatie de rutina la un medic specialist, anual, atat inainte cat si la varste de peste 40 de ani, sau mai des chiar, daca exista factori de risc.

Diagnosticul este pus pe baza examenului clinic de specialitate efectuat de chirurgul specializat in chirurgia oncologica a sanului, urmat de o serie de investigatii complementare cum ar fi ecografie mamara, sonoelastografie, RMN de san, examen computer tomograf, mamografie, biopsie de san.

CAncer_san_2

Punctia biopsie de san este o metoda extrem de eficienta de depistare a afectiunilor oncologice mamare, ce ajuta la tratamentul lor precoce si prevenirea situatiilor agravante.

„Punctia mamara efectuata la MUNTENIA HOSPITAL este o interventie minim invaziva, ce se poate realiza si sub ghidaj ecografic sau radiologic si nu presupune internarea pacientei, fiind rapida si eficienta pentru aflarea corecta a unui diagnostic.

Riscurile de infectie asociate actului medical sunt zero, iar efectele secundare neplacute pentru pacienta minime sau inexistente." ne-a explicat Dr. AZAMFIRE BOGDAN. „Sfatuiesc pacientele sa nu se teama ci sa o abordeze ca pe orice alta analiza sau investigatie medicala, intrucat disconfortul resimtit este minim, iar informatiile pe care le furnizeaza medicului sunt extrem de necesare pentru sanatate."

Pachetele de analize pentru preventia cancerului de san contin:

Screening afectiuni oncologice mamare (femei cu varsta peste 40 ani): Consultatie senologie + mamografie bilaterala Screening afectiuni oncologice mamare (femei cu varsta pana la 40 ani): Consultatie senologie + ecografie bilaterala

Toate aceastea se pot efectua la Muntenia Hospital Pitesti, beneficiind de un platou de imagistica ireprosabil, cu o tehnologie si un corp medical de varf.

Interventii moderne conservatoare, cu rezultate estetice bune

Dupa alte investigatii specifice de confirmare si detaliu, urmeaza etapa tratamentului propriu zis in care chirurgia are rolul principal, asociata fiind dupa caz cu tratament oncologic, si radioterapic pre sau postoperator. Cancerul de san beneficiaza de un tratament complex, chirurgical, oncologic si radioterapic, planul de tratament intocmindu-se pentru fiecare pacienta in parte in functie de stadiul bolii, tipul histopatologic cat si de varsta si patologia asociata.

Scopul tratamentului este extirparea tumorii in conditii de securitate oncologica, preventie a recidivei locale sau a aparitiei metastazelor, cat si obtinerea unor rezultate estetice superioare. In ultima vreme se pune foarte mult accent pe operatiile conservatoare, cu rezultate estetice foarte bune, nefacand rabat de la securitatea oncologica.

In ultima vreme, datorita tehnicii moderne, cum este tehnica de detectie si biopsie a ganglionului santinela, sau sectorectomie in loc de mastectomie, interventiile conservatoare pot fi din ce in ce mai mult efectuate in conditii de siguranta.

Cu cat se face mai mult preventie, cu atat cancerul de san se trateaza mai usor, fara sa puna in pericol viata pacientei. #StopCancerSan #PreventiaSalveazaVieti

 

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord