Campanie de donare sange la Pitesti de „Ziua Mondiala a Donatorului de Sange”, organizata de Muntenia Hospital

articol 1 3„Cautam 100 de eroi pentru joi!" Sub acest slogan, Muntenia Hospital a organizat joi, 14 iunie 2018, o campanie de donare de sange in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Arges si Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

Evenimentul a avut loc chiar cu ocazia 'Zilei Mondiale a Donatorului de Sange”, iar toti cei care au dorit sa isi ajute semenii au fost primiti in cel mai mare spital privat din Arges. Medici alaturi de pacienti, directori ai spitalului alaturi de angajati, preoti alaturi de enoriasi, angajati ai primariei Mioveni alaturi de cetateni, ziaristi, toti au venit la Muntenia Hospital cu un singur gand: sa ajute.

„Am tinut sa donam – si mai ales eu – pentru ca, daca poti da acest acest exemplu, este cel mai bun mod prin care le arati celorlalti si ii inveti cum sa procedeze.” a declarat pentru Antena 1 Dan Constantinescu, directorul general al Muntenia Hospital. „Pare de la distanta ca e complicat, dureroas si traumatizant, dar nu e deloc asa. Si este o fapta buna care, daca putem, sa o facem fiecare, pentru ca salveaza mai multe vieti. Dintr-o donare de sange obisnuita rezulta 3 produse care pot salva 3 vieti!"

Intr-adevar, desi pare ceva atat simplu pentru noi, donarea de sange inseamna un lucru foarte important pentru viata celorlalti. Sangele donat ajuta atat pacientii in stare de urgenta cat si pe cei aflati in tratament de lunga durata. Multi nu ar fi azi in viata fara ajutorul generos oferit de alti donatori.

Nevoia de sange este permanenta, deoarece acesta poate fi stocat doar pentru o perioada limitata de timp inainte de utilizare. De aceea sunt necesare donatii sanguine regulate, efectuate de catre un numar suficient de persoane sanatoase, pentru a se asigura ca sangele va fi disponibil ori de cate ori si oriunde este necesar.articol 1 2 1

„Sunt pe maini bune, cu Centrul de Transfuzie Sanguina Arges si cu Muntenia Hospital”, a mai afirmat Dan Constantinescu pentru Pro Arges. „Sunt bucuros ca pot sa donez, mai ales ca noi aici (N.R. la Muntenia Hospital) folosim sange mult, iar acum putem sa-l dam inapoi.”.

Mulțumim din inima organizatorilor și presei pentru reusita campaniei, dar mai ales donatorilor pentru gestul lor extraordinar!

 

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord