Muntenia Hospital: mai putina suferinta prin chirurgia minim invaziva

articol 2 1

In chirurgia minim invaziva, medicii folosesc o varietate de tehnici moderne pentru a opera mai putin traumatizant decat in chirurgia clasica. Aceasta abordare nu are un caracter experimental, ci a fost folosita cu succes in intreaga lume in decursul ultimilor ani. Continua inovatie in acest domeniu face aplicabila aceasta abordate pentru un spectru din ce in ce mai larg de afectiuni.

Care sunt beneficiile chirurgiei minim invazive?

 • Sangerare redusa – O incizie mai mica are ca rezultat reducerea numarului de vase de sange afectate, ceea ce inseamna ca se pierde mai putin sange in timpul
 • operatiei, ceea ce reduce semnificativ riscul intrarii in soc.
 • Risc mai mic de infectie – Statisticile medicale indica faptul ca pacientii care sufera interventii chirurgicale deschise la nivelul coloanei vertebrale au de aproape sase ori mai multe sanse de a dezvolta infectii chirurgicale la nivelul locului, comparativ cu cei care au suferit o interventie chirurgicala minim invaziva.
 • Cicatrici mai mici – Procedurile chirurgicale minim invazive necesita incizii mai mici decat metodele traditionale si, astfel, lasa cicatrici mai mici. In plus, cicatricile care se formeaza nu sunt la fel de dure si inestetice.
 • Leziune redusa a tesutului – Inciziile mai lungi necesare in procedurile chirurgicale traditionale necesita, in general, taierea prin muschi. Tesutul muscular deteriorat provoaca durere si prelungeste timpul de recuperare. De aceea, procedurile chirurgicale trebuie sa vizeze intotdeauna minimizarea traumelor suferite de corpul pacientului.
 • Spitalizare redusa – In timp ce chirurgia traditionala poate necesita o sedere lunga in spital, procedurile chirurgicale minime invazive va pot permite uneori sa va intoarceti acasa in aceeasi zi cu procedura.
 • Timp de recuperare mai scurt – mai putine daune organismului au ca rezultat un timp de recuperare mai mic. In timp ce tehnicile chirurgicale traditionale necesita sase pana la opt saptamani de recuperare, procedurile chirurgicale minim invazive necesita, de obicei, numai doua.
 • Mai putin costisitoare – Costul oricarei interventii chirurgicale ia in calcul intreaga procedura. Spre exemplu, operatia minim invaziva ajuta la minimizarea consulturilor pre si postoperatorii, a anesteziei, a timpului de spitalizare si a medicamentelor postoperatorii.
 • Mai multa siguranta – Incizia mai mica, cu mai putin impact asupra corpului conduce la o procedura generala mai sigura.
 • Mai multa precizie – In trecut, principalul avantaj al metodelor traditionale chirurgicale deschise a fost acela ca un chirurg are o vedere buna asupra zonei pe care o opereaza. Cu noul echipament video de azi, chirurgul are si in cazul interventiilor minim invazive o vizualizare chiar mai buna prin posibilitatea de a mari imaginea oaselor si nervilor asupra carora opereaza. Iar o viziune mai buna inseamna un tratament mai precis.

De ce Muntenia Hospital?

Pentru ca prima alegere a echipei noastre medicale se orienteaza mereu spre tratamente minim traumatice pentru pacient. Rezultatul oricarei operatii chirurgicale depinde direct de competenta medicului care o efectueaza, de aceea pacientul trebuie sa se orienteze intotdeauna spre specialistul cel mai experimentat in procedurile respective. In general, majoritatea chirurgilor instruiti inainte de dezvoltarea si rafinarea acestor tehnici fie nu sunt instruiti, fie nu au suficienta experienta cu aceste tehnici dificile din punct de vedere tehnic.

Spre deosebire de acestia, din cadrul echipei noastre fac parte medici cu o indelungata experienta in interventiile chirurgicale minim invazive:

Echipamentele si dotarile de top, alaturi de experienta si pregatirea echipelor de chirurgi si colaboratori ai spitalului nostru, ne permit sa abordam multe dintre interventiile chirurgicale prin proceduri minim invazive, care permit atingerea unui grad ZERO de infectii asociate actului medical, diminuarea riscurilor si a efectelor secundare asociate interventiei, reducerea timpului de spitalizare si recuperare, si in final revenirea cat mai rapida la activitatile de zi cu zi.

Ce interventii chirurgicale minim invazive realizam?articol 2 2

 • Miomectomie, pentru indepartarea fibroamelor uterine
 • Chistectomie, pentru tratarea chisturilor ovariene
 • Colecistectomie, pentru indepartarea calculilor biliari
 • Colectomie, pentru indepartarea partilor afectate din colon
 • Enterectomie, prin interventii laparoscopice la nivelul intestinului subtire sau a celui
 • gros
 • Apendicectomie, indepartarea apendicelui inflamat
 • Rezectia de polipi in timpul colonoscopiei sau endoscopiei
 • Punctii mamare in chirurgia oncologica a sanului
 • Biopsia ganglionului santinela in chirurgia oncologica a sanului
 • Interventii minim invazive pentru tratarea sarcinii extrauterine, a varicocelului si a herniei inghinale/hiatale

Cui se adreseaza chirurgia minim invaziva?

Cu toate inovatiile si beneficiile enuntate mai sus, trebuie totusi sa retinem ca chirurgia minim invaziva are totusi unele riscuri asociate care o fac sa nu fie potrivita pentru orice pacient. Sunt cazuri in care inca sunt necesare operatii clasice, cum ar fi in cazul anumitor tumori sau infectii. De aceea, specialistii nostri evalueaza si discuta cu pacientii, de la caz la caz, oportunitatea fiecarui tip de interventii si recomanda pacientului varianta optima de tratament.

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord